Metalldetektor regler

Bruk av metalldetektor , bli kjent med lovverket. Det er etter hvert blitt en populær hobby å gå på jakt med metalldetektor. Uten å vite det, kan den som leter komme til å bryte norsk lov. Ofte skjer dette ufrivillig fordi vedkommende ikke er kjent med de lover og regler som gjelder for en rekke av funnene som blir gjort. I utgangspunktet setter kulturminneloven klare regler for hvor du har lov til å søke med metalldetektor og grave på signaler.


I henhold til kulturminnelovens § er det (dersom ikke annet er definert) en sikringssone på meter rundt alle automatisk fredete kulturminner for å beskytte mot skadelig inngrep. Gundersen forteller at Riksantikvaren i flere år har sett at det har vært mange spørsmål fra private brukere av metalldetektorer , fylkeskommunene og . Som ett av få fylker i Norge har nå Østfold fylkeskommune satt opp egne retningslinjer for metallsøking. Men i Danmark gjelder litt andre skrevne og uskrevne regler for metallsøking enn i Norge, du må ha tillatelse hvor enn du skal søke. Og tillatelse får du nok bare du spør på . Ja, det er ikke tillatt å søke på automatisk fredete kulturminner eller i sikringssonen til disse. Det er (dersom ikke annet er definert) en sikringssone på meter rundt alle automatisk fredete kulturminner for å beskytte mot skadelig inngrep (kulturminneloven § 6).


Han får den største finnerlønnen på over år, men synes likevel den er merkelig lav. Hvis du søker med metalldetektor , må du holde . Her vil man også kunne få svar på spørsmål om lover og regler og hjelp til å identifisere funn. Metallsøkerbrukere må merke seg fornminneloven som beskytter gravhauger og andre fredede områder.


All metallsøking på slike områder er forbudt. En metallsøker fant i juli en kjempeskatt i England. Kan du gjøre det i Norge?


Her på våre nettsider vil du finne masse nyttig informasjon om det å ha metallsøking som hobby, og hvilke forpliktelser, lover og regler du må forholde deg til når du er ute og nyter verdens beste hobby. Med 4medlemmer og over års erfaring som forening utgjør vi en forskjell både for metallsøkerhobbyen og ikke minst . Retningslinjer for bruk av metalldetektor i Oppland fylke. Før du går ut med metalldetektor bør du sette deg inn i lovverket, gjeldende retningslinjer og hvordan innleveringspliktige gjenstander ser ut.


Man må opptre i tråd med gjeldende lover og regler , inkludert retningslinjer, for å få finnerlønn. Fremragende ingeniører og et kontinuerlig arbeid i. En annen viktig ting å merke seg er . Særlig kulturminneloven har regler som får betyd- ning for forholdet mellom metallsøking og auto- matisk fredete kulturminner. Riksantikvaren ser positivt på et samarbeid mel- lom private metallsøkere og museene, fylkeskom- munene eller Sametinget, for . Mange som er interesserte i historie og forhistorie bruker metalldetektor for å finne metallgjenstander av historisk verdi.


Dette er en spesialisert hobby som krever en del av utøveren, både av den rent tekniske gjennomføringen, gjenkjenning av gjenstander og lovverk en bør kjenne til. Seksjon for kulturarv i Rogaland . Vi forholder oss til de krav, lover, regler og retningslinjer som omhandler kulturminner og metallsøking til enhver tid. Se ellers klubbens formål. Hvem skal redde Norgeshistorien fra plogen? Frivillige med metalldetektorer kan hjelpe kulturminnevernet i Norge med å redde viktige kulturskatter.


Kulturminneforvaltningen har erfaring med at det er en stadig økning i bruken av metalldetektorer. Uavhengig av hensikten med søket, er sjansen absolutt til stede for at metallsøkere kan komme i berøring med arkeologiske gjenstander eller fredete kulturminner. En mann fra Vestfold er i Høyesterett dømt til ubetinget fengsel i dager fordi han ikke meldte fra om kulturminner han fant.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sticksåg pris

Destina sanders

Telemecanique xmp pressure switch manual