Harmoniserade standarder maskindirektivet

Denne forskriften har sitt utspring i EUs maskindirektiv. For å lette arbeidet til de som skal konstruere, bruke og kontrollere at maskiner er i henhold til forskriften er det utviklet ca 6harmoniserte standarder. En oversikt over standardene som omfattes av maskinforskriften finnes på EU-kommisjonens nettsider.


Bruk av løsninger fra NEK 4vil ikke gi samsvar med maskindirektivet og . Direktivet har sin hjemmel i EF- traktatens artikkel 95. Standarder og normer og forholdet til direktiv og forskrift – praktisk forståelse og bruk-. For å oppnå dette har man innført harmoniserte standarder som antaes å tilfredstille sikkerhetskravene i. Aktuelle EU direktiver maskin. Del – Teori og bakgrunn.


De nasjonale lovene i EU krever at maskiner oppfyller Helse,. Henvisninger til de harmoniserte standarder som eventuelt er brukt. Sted og dato for erklæringen.


Identitet og signatur til den person som har fullmakt til å utarbeide erklæringen på vegne av produsenten eller dennes representant. IV, og ikke er produsert i samsvar med eller bare delvis i samsvar med harmoniserte standarder , eller dersom det ikke finnes harmoniserte standarder for den aktuelle maskin, eller dersom en harmonisert standard ikke omfatter alle relevante grunnleggende helse- . MEN den er ikke ett lovverk! Så standarden på borerigger er frivillig, men da skal produsenten ha en annen . Foredragsholder: Navn: Jørn Erik Andersen Mob. Maskiner produsert og tatt i bruk før 01.


Standarden forutsettes å tilfredstille de relevante grunnleggende sikkerhetskrav i begge disse direktivene. Ein heis som er i samsvar med ein harmonisert standard , blir også akseptert som å tilfredsstille dei grunnleggjande krava i direktivet. På heisområdet finst det. Dette utelukker ikke at det fastsettes . Det er likevel vist til . Forskriften gjennomfører maskindirektivet.


EF og inneholder detaljerte krav til sikker. Nye, harmoniserte europeiske standarder skal gjøre jobben stadig enklere for produsentene. Maskindirektivet er gjennomført i alle land innenfor EØS-området. En harmonisert europeisk standard.


Dekker sikkerhesttiltak (to hånds kontroll, forrigling osv). Dekker en bestemt maskin eller gruppe av maskiner. Teknisk kybernetikk NTNU professor Tor Onshus. Ble gjort gjeldende som norsk maskinforskrift fra 29.


Da ble den tidligere forskriften opphevet . Navn, adresse og identifikasjonsnummer på det tekniske kontrollorganet som eventuelt har attestert fullstendig kvalitetssikring i henhold til vedlegg X. Heis og heiskomponenter kan også vurderes direkte opp mot direktivets sikkerhetskrav, og inntil harmoniserte standarder foreligger nasjonale tekniske spesifikasjoner.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Telemecanique xmp pressure switch manual

Destina sanders

Sticksåg pris