Motorsåg sågar snett

Har fått problem med min motorsåg och undrar vad orsaken kan vara. Har en stihl 0som jag haft i många år. I höstas började den såga snett , dvs snett neråt vänster om man tänker sig att man kapar en stock. Hikki pilke 1x problem innlegg 15. Flere resultater fra skogsforum.


Det är ju en rejäl maskin, även för skogsbruk så jag förväntade mig stabilt beteende. Men redan efter en dag märkte jag att sågen började såga snett. Jag lägger den utan tryck mot stocken och då drar den ganska omedelbart med graders vinkel åt vänster . Bågsåg sågar snett - varför? Motorsågen drar snett innlegg 6. Hur fixa en motorsåg som drar åt höger? Filning av motorsågskedja - Säkerskog sakerskog.


I så fall har du en del att. En välskött motorsåg ökar säkerheten genom att vara mindre kastbenägen och gör dig mindre trött och irriterad. Att göra ett fint och säkert fällskär med en kedja som drar snett är en onödigt stor utmaning.


Vanligtvis beror driftstörningar naturligtvis på att kedjan måste filas, men det kan även vara andra fel som ska åtgärdas vilket du kan läsa mer om i denna skrift. Notera hur fort du sågar med en helt ny kedja. Skärtanden på en motorsåg är belagd med ett mycket tunt kromskikt. Det ger en skarp och slitstark.


Kapa trädet i lämplig arbetshöjd för filning. Gör ett spår i stubben, ca en svärdsbredd djupt. Stick in en lyftkrok i spåret och använd krokens handtag som stöd för motorsågen. Fila enligt filningsinstruktionerna.


Så filar du din motorsåg ! Det som jag vill tillägga är att du bör alltid såga kedjan jämt, dvs. Med fel mått kommer kedjan att endera skära långsamt, dra snett eller vara kastbenägen. Din motorsåg är aldrig bättre än Din kedja, svärd och drivhjul. Håll alltid såg, kedja, svärd och drivhjul i god kondition. Stå bredbent under sågning för bättre balans.


Tunna svärdbommar beror ofta på att kedjan är felfilad och går snett i spåret . Såga aldrig i annat material. Blåställ – Väldigt viktigt för att skydda benen om något skulle gå snett med motorsågen. Kil – Behövs för att trädet inte ska klämma fast motorsågen.


Nu har du allt du behöver för att fälla ett trä men du är inte riktigt redo för att börja såga ännu, det finns fortfarande några förberedelser vi måste ta. På ett bra svärd “glappar” tänderna max ca 5-mm i sidled. Glappar det så mycket att ena sidans tandspetsar riskerar att inte göra ett bredare spår än svärdet kommer sågen att dra snett. Om man skall såga långa stockar med Big Mill, är det inte risk för att den där linjalen böjer sig när man är på mitten? En motorsåg är ju rätt tung, och plankor mjuka när man kommer upp fyra-fem meter . Han kommer närmare och nuser jag att han bär på en motorsåg.


Han skruvar bort bensinlocket på sågen och börjar fylla tanken. Vadtänker du göramed den där? Jag sätter snabbt ner kärran igen . Nu skärper Arbetsmiljöverket kraven för arbete med motorsåg. Alla som jobbar med motorsågar kommer att behöva göra ett teoretiskt och praktiskt prov med godkänt resultat.


Något gick snett och han fick ett träd över sig och dog. Men sågen innehåller många rörliga delar och kräver underhåll. Detta lönar sig i det långa loppet, dels blir sågen mer lättstarta dels håller den bättre. Den nya lagstiftningen . Om sågen sågar snett är det troligt att kedjan är dåligt spänd . När du sågar med instick (med toppen av svärdet) finns det risk för kast. För att lyckas med instick, och utan att få kast, gäller det att ha full gas på motorsågen.


När du ska såga med toppen av klingan börjar du lite snett med sågen , annars finns risk för just kast. Montera motorsågen på Timmerjiggen. Fäst Solomuttrarna med Mbrickor och motorsågens originalsvärdsmuttrar på bottenplattans undersida.


OBS: Sågen skall vara monterad så. Om stocken är snett kapad och linjalfäst- ena är långt ut från . Dessutom verkar du inte kunna hantera en motorsåg så därför tipsar jag dig om att inte leka med en sådan heller, då det kan skita sig mera än vad det gör minuter med lite svett i pannan när du sågar för hand.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Telemecanique xmp pressure switch manual

Destina sanders

Sticksåg pris